Sült zabkása
Az előző zabkásás bejegyzésem után, gondolom sokaknak nyilvánvalóvá vált hogy imádom a zabkását. Főleg, aki valamelyik blogos kis csoportból tévedt ide és olvasta -az ártatlan elmével- a kissé pikánsabb szövegemet. Pedig még nem vagyok megszállott, mivel viszonylag kevés- igen, a millió variációhoz képest- ízvilággal rendelkező tállal találkoztam közelebbről. Viszont ma egy újabb mérföldkövet értem el a zabkása történelemben, ugyan is sült zabkását készítettem.
Az első kísérletezős pillanatomban neki is estem a remekműnek és tőlem egyáltalán nem szokatlan módon, konkrét recept nélkül ugrottam bele a dolgokba.
Saját receptem:
- 2 csésze nagy szemű zab
- 2 csésze víz
- ½ csésze DM bio vaníliás szójatej
- 1 éret banán
- 1 csésze fagyasztott erdei gyümölcs
- Egy kevés mogyoró összetörve
- 1 tojás
- Kókusz a tetejére
A banánt egy villával szétnyomkodtam, beleütöttem a tojást és jól összekavartam. Ehhez hozzá adtam a növényi tejet, majd a vizet. A kimért zabkását az összekevert nedves hozzávalókhoz adagoltam és alaposan elkevertem. A feltördelt mogyorót és a fagyasztott gyümölcsöket beleszóltam, majd beleforgattam őket a masszába. Egy üveg edénybe adagoltam majd előmelegített sütőbe körülbelül egy órán át sütöttem-2-es fokozaton.
Első próbálkozásra és kóstolásra nagyon tetszik, ebben a receptben én inkább a banánt érzem domináns íznek. Talán egy kicsivel több bogyóssal is megtámogathattam volna a művemet, de nekem nagyon ízlett így is. A család még ugyan nem kóstolta meg, de ha nekik nem is fog ízleni... magamnak biztosan fogok még készíteni főleg majd az őszi csípős időben. Talán egy sütőtökös finomságot is varázsolhatok majd belőle.